FMBel Forum Serving the community since 2005 2012-03-19T15:16:00+01:00 /feed.php?mode=news 2012-03-19T15:16:00+01:00 /viewtopic.php?t=10350&p=340949#p340949 <![CDATA[Pierredeg]]>
toch even mezelf voorstellen. Mijn naam is Pieter, 28 jaar en woonachtig in Landen, België. Ik werk in de windmolensector en heb het geluk dat mijn vriendin, eens ze in de zetel zit, vaak in slaap valt zodat ik regelmatig ongestoord mijn pc en FM kan opzetten. :love:
Verder ben ik fervent supporter van STVV die sinds zijn 5-6 jaar meemocht met vader richting Staaien. :clap:
Fm heb ik leren kennen via mijn beste vriend in de jaargang '95-'96 van Championship manager. In FM start ik natuurlijk altijd eerst een spel met mijn favoriete club. Eigenlijk is '96-'97 de enige versie van CM/FM die ik nooit gespeeld heb. Tja, lichtjes verslaafd zeker...

Indien er vragen zijn, stel gerust.

Grtz

Statistieken: Geplaatst door Pierredeg — ma 19 maart 2012, 15:16 — Reacties 14 — Bekeken 108


]]>
2012-03-19T14:15:47+01:00 /viewtopic.php?t=10356&p=340932#p340932 <![CDATA[Het Grote Religie discussietopic]]>

Aangezien de volgende discussie niets meer met het originele onderwerp (Het busongeval) te maken heeft, hebben we er een apart "religie"-topic van gemaakt. Hier mag je dus discussiëren over God, geloof en religie.

Opgelet: we respecteren de andere leden als persoon, maar iedereen moet kunnen aanvaarden dat zijn "geloof" aangevallen wordt.


En het zijn die mensen die de het geloof in een slecht daglicht stellen, extremisten van alle geloofsovertuigingen. Belachelijk, dat is het. Maar misschien voeren we deze discussie beter in een ander topic ?

Statistieken: Geplaatst door rtsrobintje — ma 19 maart 2012, 14:15 — Reacties 11 — Bekeken 35


]]>
2012-03-19T11:21:34+01:00 /viewtopic.php?t=10349&p=340915#p340915 <![CDATA[Faciliteiten en hun mogelijkheden]]> MINI-GIDS Faciliteiten + structurele uitbouw van een club

Inleiding

Aangezien er in de laatste versies van FM steeds meer aandacht wordt aan besteed, hier toch al eens een overzicht van wat de mogelijkheden bieden en hoe men er in mijn bescheiden mening het best gebruik van kan maken. Het gaat hier eigenlijk over het structureel uitbouwen van de club. Als rode draad tracht ik ook een aantal voorbeelden uit mijn STVV-spel mee te geven.
Dit doe ik omdat ik denk dat er zeker nog mensen zijn met mijn probleem/ uitdaging. Indien men bijvoorbeeld een kleine club als STVV kiest is het best mogelijk om binnen een tijdspanne van 3-5 jaar los kampioen te spelen in België. Nadeel is dan meestal dat iedereen van de kern waarmee je kampioen speelt weg wilt naar een grotere club en dat er geen onderbouw aanwezig is. Hierdoor kom je plotseling in een situatie terecht waarin je een volledig nieuwe kern moet bouwen, met betrekkelijk klein budget, want dat is opgesoupeerd aan lonen en transfers om kampioen te kunnen spelen. Grote factor is vooral dat je club structureel de sportieve successen niet gevolgd heeft.
Gevolg: Je kan de successen niet herhalen, je krijgt het moeilijk, je verliest interesse en wat een leuk spel was gaat verloren….
In welk geval de club structureel uitbouwen

Zoals ik hierboven reeds vermeldde. Wanneer je gaat investeren in de faciliteiten van een club, wil dit altijd zeggen dat je op lange termijn de club wil uitbouwen tot een stabiele eersteklasser in je eigen competitie of tot een echte topclub. Meestal wordt dit dan ook gedaan in spellen waar je lange tijd bij dezelfde club blijft en niet in zogenaamde carrière-games. Dit omwille van twee redenen:
1)De uitbouw van de faciliteiten is vrij tot zeer duur. Bij een carriere-spel wordt het beschikbare budget beter aan transfers en spelerslonen gegeven om snel erg goede resultaten te behalen en de overstap naar een betere club te kunnen maken.
2)De ROI (return on investment) zal er zeker zijn, maar kan een aantal jaar op zich laten wachten.

De faciliteiten

De faciliteiten van een club kan men opdelen in een aantal compartimenten. Om het overzichtelijk te houden en vooral de denkwijze erachter te tonen zet ik ze in een bepaalde volgorde.

Afbeelding

1) Jeugdopleiding

Wanneer ik een kleine club wil uitbouwen is dit het eerste van de faciliteiten waarin ik zal investeren. In feite draait het hier zelfs niet echt om een faciliteit, maar wel over het niveau van je jeugdopleiding in het algemeen. Dus van de allerkleinsten tot en met je -19 ploeg.
Hoe beter deze opleiding hoe groter de kans dat je bij de jaarlijkse doorstroming een aantal goede beloftevolle jeugdexponenten bijkrijgt uit de eigen jeugdopleiding. Let op. De jeugdtrainers die je kan aanwerven in het spel hebben hier geen invloed op. Deze hebben wel invloed op de ontwikkeling van de spelers eens ze in de -19 ploeg trainen en spelen.

Indien men onmiddelijk hierin begint extra te investeren ( telkens de mogelijkheid zich voordoet in het interactievenster van het bestuur) kan men vrij snel de jeugdopleiding op een exeptioneel niveau krijgen. Bij STVV heeft dit net geen vier jaar geduurd om de ontwikkeling van een goede naar een exeptionele opleiding te voltooien. Om een goed idee te hebben van wat je uitgeeft hieraan, moet je kijken in het uitgavenscherm bij financiën onder jeugdopleiding. ( STVV in mijn spel nu gemiddeld 3.3 miljoen euro)

Afbeelding

2) Jeugdacademie

Het tweede aspect dat samen met de jeugdopleiding het niveau bepaalt van de doorgestroomde spelers. Uitbreidingen van de jeugdacademie zijn duur. Maar gaan er wel voor zorgen dat de jonge spelers die reeds een goede jeugdopleiding genieten over nog meer potentie beschikken omdat ze deze opleiding genoten hebben in een mooie accomodatie met de beste middelen en mensen ter beschikking.

Afbeelding

Heel belangrijk is het om ook op constante basis hierin te investeren. Het is namelijk ook zo dat door technische innovaties om de zoveel tijd het niveau van de faciliteiten zakt. Dit is niet dramatisch, maar er kan dus op geanticipeerd worden.

1.-->4.: Gebrekkig
5.-->8.: Bescheiden
9.-->12.: Acceptabel
13.-->14.: Middelmatig
15.--> 16.: Goed
17.--> 18.: Uitstekend
19.--> 20: Hypermodern

3) Trainingsfaciliteiten

Hier kan meteen het laatste punt van bij de jeugdacademie herhaald worden. Ook deze faciliteiten zijn onderhevig aan technische innovaties. Dus op constante wijze trachten te verbeteren.

De trainingsfaciliteiten bepalen samen met de in dienst genomen trainers/keeperstrainers/jeugdcoaches hoe goed de spelers zullen evolueren eens ze in de ruime kern zijn opgenomen. Ook of ze hun volledige potentie halen wordt door trainingsfaciliteiten in combinatie met de trainers bepaald.

Het zou zonde zijn om een fantastisch talent te halen dat zich totaal niet kan ontwikkelen omdat hij getraind wordt door Oscar van de Kampioenen en omdat hij dag in dag uit op veredelde koeien weides moet trainen.

1.-->2.: Bescheiden
3.-->5.: Redelijk bescheiden
6.-->9.: Acceptabel
10.-->12.: Middelmatig
13.--> 15.: Goed
16.--> 20.: Uitstekend

4) Jeugdscoutingsnetwerk

Bij de doorstroming van de jeugdexponenten kan je zien dat deze spelers voortkomen uit twee bronnen. Enerzijds de eigen jeugd (denk aan jeugdopleiding en jeugdacademie) anderzijds uit clubs uit de buurt. Bij STVV krijg ik bijvoorbeeld spelers bij uit Bocholt of Heusden… Persoonlijk investeer ik hier nauwelijks in, gewoon omdat het bestuur mij de mogelijkheid hiertoe niet geeft.

Zelf heb ik hier eerlijk gezegd dus niet echt een heel correct beeld over. Indien iemand hier positieve of negatieve ervaringen bij heeft, voel u vrij om aan te vullen. 

5) Stadion + kantoorfaciliteiten

Het stadion zorgt ervoor dat je je inkomsten kan uitbreiden op basis van abonementen en losse ticketverkoop. De vraag is altijd wanneer een uitbreiding financieel mogelijk en interessant. De gouden regel is: Is je stadion een heel seizoen voor 95% gevuld en heb je een serieus budget op de bankrekening staan, dan kan je vrij makkelijk een uitbreiding of zelfs een nieuw stadion bekomen.

Toch is belangrijk om te weten hoeveel supporters er extra aangetrokken kunnen worden. Het beste beeld daarvan kan je krijgen als je naar het interactiescherm met het bestuur gaat. Daar zie je rechtsboven onder het logo van de club het verwachte aantal gemidddelde supporters zonder rekening te houden met beperkingen door het stadion.

Momenteel bouwt STVV in mijn spel een nieuw stadion. Dit is beslist geweest na seizoen 8. Op dat moment stond er onder het logo een gemiddeld bezoekersaantal van +-12500. Toen ik dit zag heb ik meteen (voor de zoveelste keer) een nieuw stadion gevraagd en na wat aandringen werd mijn aanvraag goedgekeurd. Vanaf seizoen 10 zal ik dus spelen in het nieuwe stadion met 15479 plaatsen. Dit hoop ik natuurlijk snel terug uit te verkopen om dan het stadion verder te kunnen uitbreiden.

6) Begeleiding en satellietclubs

Heel belangrijk is om de jeugdexponenten die talent hebben uitstekend te begeleiden en op de voet te volgen. Mijn systeem is vrij simpel. Het eerste jaar blijven ze in bij mij in de-19 ploeg, daar worden ze klaargemaakt door veel wedstrijden te spelen en door de begeleiding van de jeugdcoaches en gewone trainers. Indien ze hier kunnen ontwikkelen gaan ze in hun tweede jaar naar een van mijn satellietclubs in 3e klasse (Hasselt of Rc Mechelen). Is er ook hier weer progressie mogen ze het in 2e klasse gaan proberen in Tienen.

Afbeelding

Mijn spelers op uitleenbasis gaan meestal naar satellietclubs tenzij er een erg goed alternatief is in een buitenlandse eerste klasse. Dit is wanneer er duidelijk vermeld staat dat ze al seen aanwinst voor de ploeg beschouwd worden. Belangrijk is ze ook bij elke match te laten volgen door een van je scouts. Dit kan je automatisch laten gebeuren. Ik heb bijvoorbeeld een scout in dienst die enkel hiermee bezig is.

Eveneens belangrijk is om te kijken of je satellietclub geen veredelde provincialer is. Wederom je spelers leren niks bij bij FC De kampioenen omwille van slechte trainingen op slechte velden.

Rode draad in mijn spel

Samengevat wil dit zeggen dat ik bijvoorbeeld met STVV een 20 –jaren plan heb/had.
Eerste 5 jaar:
Financieel de club gezond maken door de schuldenpost van 7,5 miljoen euro af te bouwen. Dit heb ik vooral gedaan door zeer zuinig te zijn op lonen en transfers. Ambitie was om in die 5 jaar met een bescheiden kern toch een vaste play-off 1 kandidaat te worden. Elk overtollig budget werd in jeugdopleiding en- academie en trainingsfaciliteiten gestoken. Ik steek veel liever hierin mijn geld dan op het einde van het seizoen dividenden uit te betalen.

Jaar 5-10:
Fase waarin ik momenteel zit. Ambitie is om alle faciliteiten buiten het stadion op top in België te krijgen. (Scores van +17 of meer) Dit wordt gefinancierd door de verkoop van spelers, goede scouting is natuurlijk eveneens onontbeerlijk. Daarnaast wil ik in elk jaar de groepsfase van de Euro cup halen om daar mijn coefficient en reputatie omhoog te krijgen. En de beker blijft de kortste en makkelijkste weg richting Europa.

Jaar 10-15:
In het nieuwe stadion trekken.
Overschakeling naar Champions League en hopelijk ten laatste in deze fase de eerste kampioenstitel. (Standard is verdomd sterk over een heel seizoen ) Op die manier kan ik nog meer inkomsten genereren en kan ik mijn beste spelers echt zware contracten gaan geven zodat ze niet meer ongelukkig worden. Ondertussen is de reputatie natuurlijk weer verder gestegen wat serieus helpt in dit opzicht.

Jaar 15-20:
Ambities hangen af van de ontwikkeling. Maar als die zich voortzet zoals nu, dan is deze tijdspanne voorzien om de prijzenkast te vullen.
Besluit

Voila dit was zo’n beetje mijn visie. Deze FM versie heb ik echt besloten om langzaam te spelen en te gestaag groeien omdat er dan meer mogelijkheden zijn en omdat ik na 5 jaar niet alle interesse kwijt wou zijn.
Ik ga nog even verder zoeken om te zien hoe ik de scores van 1-20 voor de jeugdopleiding en eventueel netwerk ook kan terugvinden.

Hopelijk vonden jullie het interessant, en als er vragen zijn aarzel niet om ze te vragen. Ik ga nog enkele screens toevoegen van het resultaat als je zo werkt. Dit zijn spelers die uit eigen jeugdopleiding komen en klaar zijn of klaargestoomd worden voor het A-elftal.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Statistieken: Geplaatst door Pierredeg — ma 19 maart 2012, 11:21 — Reacties 15 — Bekeken 207


]]>
2012-03-19T11:09:55+01:00 /viewtopic.php?t=10348&p=340912#p340912 <![CDATA[Tactiek topic deel 2: Teaminstructies]]>
Zoals altijd in FM is niks zwart/wit en dus zal iedereen wel zijn eigen teaminstructies hebben die hij/zij gebruikt. Ik heb online al heel wat gevonden over dit onderwerp, maar er zit altijd een verschil tussen theorie en praktijk!

Daarom vraag ik me hier af welke teaminstructies jullie instellen ( en indien mogelijk : waarom ) bij welke speelstijl (aanvallend/verdedigend/...)? Op die manier kan ik ook wat best practices gebruiken in mijn toekomstige gids :smile:

Nogmaals bedankt aan allen die de tijd nemen om te helpen aan dit initiatief!

Statistieken: Geplaatst door Pica — ma 19 maart 2012, 11:09 — Reacties 0 — Bekeken 28


]]>
2012-03-18T12:08:23+01:00 /viewtopic.php?t=10346&p=340866#p340866 <![CDATA[Nabespreking speeldag 29 Jupiler Pro League]]> Afbeelding

Standard - OH Leuven 4-0 (1-0)

Spoiler: toon
06' M. Tchité 1-0
46' J. Van Damme 2-0
61' F. Martins 3-0
65' J. Van Damme 4-0


AA Gent - Kortrijk 3-1 (1-0)

Spoiler: toon
16' T. Smolders 1-0
51' E. Coulibaly 2-0
79' D. Veselinovic 2-1
90' Z. Ljubijankic 3-0


Beerschot - Lokeren 2-2 (1-0)

Spoiler: toon
45' S. MacDonald 1-0
69' R. Porokara 2-0
76' D. Fall 2-1
86' B. De Ceulaer 2-2


Sint-Truiden - Anderlecht 2-2 (1-1)

Spoiler: toon
05' R. Ghoochannejhad 1-0
32' L. Biglia 1-1
69' V. Euvrard 2-0
90' P. Kabangu 2-2


Zulte-Waregem - KV Mechelen 2-0 (1-0)

Spoiler: toon
19' J. Naessens 1-0
83' B. Hamalainen 2-0


Lierse - Bergen 1-1 (1-0)

Spoiler: toon
35' J. Adasanya 1-0
64' J. Perbet 1-1


Westerlo - Rc. Genk 3-2 (3-1)

Spoiler: toon
03' S. De Petter 1-0
04' Reynaldo 2-0
14' B. Goor 3-0
37' E. Barda 3-1
52' F. Camus 3-2


Cercle Brugge - Club Brugge 1-2 (1-1)

Spoiler: toon
27' L. Van Eenoo 1-0
39' J. Akpala 1-1
53' J. Akpala 1-2

Statistieken: Geplaatst door maloveyo — zo 18 maart 2012, 12:08 — Reacties 24 — Bekeken 200


]]>
2012-03-17T20:31:32+01:00 /viewtopic.php?t=10345&p=340829#p340829 <![CDATA[Kan fm niet opstarten]]> Statistieken: Geplaatst door kaagentkaagent — za 17 maart 2012, 20:31 — Reacties 3 — Bekeken 41


]]>
2012-03-15T21:46:21+01:00 /viewtopic.php?t=10343&p=340784#p340784 <![CDATA[De nieuwe...2012]]> Afbeelding

Afbeelding

Een nieuw verhaal namens mij. Na alle Engelse titels grijp ik terug naar de titel waarmee het voor mij allemaal begon! Veel leesplezier!

Statistieken: Geplaatst door Lazy — do 15 maart 2012, 21:46 — Reacties 9 — Bekeken 110


]]>
2012-03-14T17:16:38+01:00 /viewtopic.php?t=10340&p=340709#p340709 <![CDATA[Football Manager 2012 Patch 12.2.1]]>
-----------------------------
Football Manager 2012 v12.2.1
-----------------------------

General
=======
- Fixed issue where the game would create too many scout reports, sometimes resulting in missing reports, runtime errors or a crash
- Fixed issue where Reminder Date was not being saved when confirming notes
- Fixed postponed fixtures issue that resulted in warnings being displayed and a possible crash


Competitions
============
- Fixed issue in pre-12.2.0 saves where some players in Greek & Hungarian leagues are incorrectly regarded as Foreign
- Fixed issue where winning the Turkish Premier League is not credited
- Prevented new Russian foreign player rules applying to pre-12.2.0 saves


Database
========
- Corrected Nottingham Forest chairman's retirement date so he is now available for board interaction
- Corrected Sam Hutchinson retirement date so he now appears in-game

Statistieken: Geplaatst door Stef — wo 14 maart 2012, 17:16 — Reacties 0 — Bekeken 96


]]>
2012-03-14T13:13:20+01:00 /viewtopic.php?t=10339&p=340690#p340690 <![CDATA[Steam heeft FM niet geüpdatet]]>
Ik wou vandaag een nieuw spel starten, maar ben nu tot de conclusie gekomen dat steam mijn spel niet geupdate heeft naar versie 12.2.0.

Nochtans staat er in steam dat hij dat automatisch moet doen. Weet iemand hoe ik die patch er nu dus manueel op kan zetten ?

Statistieken: Geplaatst door stvvrules — wo 14 maart 2012, 13:13 — Reacties 2 — Bekeken 68


]]>
2012-03-14T11:17:00+01:00 /viewtopic.php?t=10338&p=340687#p340687 <![CDATA[Busongeval Zwitserland: 28 doden onder wie 22 kinderen]]>

In een tunnel op de Zwitserse snelweg A9 nabij Sierre heeft zich dinsdagavond een ongeval voorgedaan met een Belgische autobus. Daarbij kwamen minstens 28 mensen om het leven. Onder de slachtoffers zijn 22 kinderen van twee scholen uit Heverlee en Lommel. De ouders van de kinderen worden met een vliegtuig van Buitenlandse Zaken naar Zwitserland gebracht.
Dat hebben de autoriteiten van het kanton Wallis woensdagochend bekendgemaakt op een persconferentie. Het ongeval gebeurde gisteravond rond 21.15 uur.


Aan boord van de bus waren 52 mensen, onder wie kinderen uit de stedelijke basisschool 't Stekske uit het Lommelse gehucht Lommel-Kolonie en kinderen van de Sint-Lambertusschool in Heverlee. Ze waren op de terugweg van een skivakantie in le Val d' Anniviers. Onder de leerlingen bevonden zich volgens de brandweer ook zeven kinderen met de Nederlandse nationaliteit.

De twee buschauffeurs zijn omgekomen in het ongeval. Naast de dodelijke slachtoffers zouden er ook nog eens 22 gewonden zijn. Die zijn naar 4 ziekenhuizen in Wallis gebracht. Enkele slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in Lausanne en Bern gebracht.

De verantwoordelijke arts sluit niet uit dat andere patiënten nog overgebracht zullen worden.

Omstandigheden onduidelijk

De bus reed in de richting van Sion maar week af van zijn traject. Daarbij raakte het voertuig met volle kracht een wand van de tunnel aan een plaats voorbehouden voor de hulpdiensten, verduidelijkt de politie.

Volgens de eerste vaststellingen waren er geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. Na de noodoproep kwamen de hulpdiensten massaal ter plaatse. De interventie duurde langer dan acht uur. Daarbij werden onder meer 12 ziekenwagens en 8 helikopters ingezet.

De procureur verzekerde op een persconferentie dat hij 'alles zal doen om te achterhalen wat er gebeurd is'. Het voertuig was zo goed als nieuw, verduidelijkte hij. Het was uitgerust met veiligheidsgordels en in de tunnel geldt een snelheidslimiet van 100 km/u.

Het is een nooit geziene tragedie, verklaarde de commandant van de politie. Zelfs de doorgewinterde hulpverleners waren geschokt.

Families op de hoogte gebracht

De families van de slachtoffers zijn intussen allemaal op de hoogte gebracht en zullen in de loop van de dag arriveren. Zij krijgen begeleiding van psychologen.

Buitenlandse Zaken legt twee Embraer-vliegtuigen van het leger in om ouders van de bij het busongeval betrokken kinderen naar Zwitersland te vliegen en eventueel gewonde kinderen te repatriëren. De betrokken families worden gevraagd om contact op te nemen met de Christelijke Mutualiteiten, die de sneeuwklassen voor de scholen organiseerden.

Aan boord van de vliegtuigen die de nabestaaanden naar Zwitserland zullen vliegen, zal psychologische begeleiding voorzien worden.

Noodlijn geopend

Buitenlandse Zaken installeert een nieuw noodnummer voor informatie over het busongeval in Zwitserland. Dat nummer, 02/501.40.00, zal vanaf 09.00 uur operationeel zijn. 'In afwachting kunnen de families contact opnemen met de Zwitserse politie (0041/848.112.117)', aldus de woordvoerder.


Verschrikkelijk. Als ouder mag je er niet aan denken dat zoiets je overkomt
Onze gedachten gaan naar de familie en vrienden van de slachtoffers.

Statistieken: Geplaatst door digifredje — wo 14 maart 2012, 11:17 — Reacties 29 — Bekeken 396


]]>