Home Artikels Blogs Insight FMBel: Inkomsten & Uitgaven

Welkom bij de tweede aflevering van "Insight FMBel".
In deze blogs wil ik jullie, onze leden, een blik gunnen achter de schermen van FMBel.
Vandaag gaan we wat dieper in op onze inkomsten en uitgaven.

Een site opstarten en onderhouden kost uiteraard geld. Dat is bij FMBel niet anders.
Maar we hebben ook nog andere kosten. Om toch niet alles uit eigen zak te moeten betalen, proberen we ook inkomsten te genereren.
In de verborgen fora, wat we de vorige keer hebben besproken, hou ik een topic bij waar al onze inkomsten en uitgaven worden bijgehouden.


Uitgaven

Onze uitgaven kunnen we in 4 grote categorieën plaatsen.

Hosting
Een vaste kost, die elk jaar moet betaald worden, is onze hosting. Deze kost valt al bij al nog mee, zeker als je weet dat we beschikken over onbeperkt dataverkeer. Mocht dat niet zo geweest zijn, dan zou de site onbetaalbaar worden. Verder hebben we sedert dit jaar nog een extra domein (fmlive.be) waarvoor natuurlijk ook betaalt moet worden.

Prijzen
Zoals je weet organiseert FMBel veel activiteiten. Voor sommige van deze activiteiten schenken we prijzen weg in de vorm van games of aankoopcheques bij onze commerciële partner. We denken hierbij bijvoorbeeld aan de pronostieken en vanaf volgend seizoen ook de literatuurprijs. Deze prijzen worden uiteraard door ons betaald en vormen het grootste gedeelte van onze uitgaven.

Werking
Een klein gedeelte van ons geld wordt uitgegeven aan de dagelijkse werking. Voorbeelden van deze kosten zijn de kosten van de FMBel rekening, de aankoop van postzegels en postpaketten om prijzen te versturen en zelf adverteren via diverse media zoals Google Adwords.

Varia
Sommige kosten vallen onder geen enkel andere categorie. We hebben bijvoorbeeld vorig jaar een bijdrage gestort aan onze collega's van Managers United voor de aankoop van een rouwkrans voor hun overleden member. Langs de andere kant wordt soms ook de FMBel meeting gesponsord met een bijdrage uit de FMBel kas.


Inkomsten
Al onze inkomsten verkijgen we door reclame. Jullie vinden het misschien minder leuk, maar voor ons is het echt noodzakelijk om onze kosten te kunnen dekken. We onderscheiden 3 grote groepen van reclame inkomsten.

Google Adsense
We gebruiken Google Adsense op onze site. Deze zorgen voor afwisselende banners en tekstlinks, meestal goed afgestemd op de inhoud die op dat moment getoond wordt. Telkens als we een bepaald bedrag bereiken, wordt het geld dat we tot dan toe verdient hebben, gestort op de FMBel rekening. Ze zorgen voor een constante maar eerder beperkte opbrengst.

Affiliates
We zijn op enkele zogenaamde affiliate site ingeschreven. De belangrijkste bij ons is Tradedoubler. Ze hebben enkele bedrijven in hun portefeuille zitten waaruit wij kunnen kiezen. Uiteraard beslissen de bedrijven zelf ook of ze wel op FMBel willen adverteren. Deze inkomsten zijn heel klein en heel wisselvallig omdat de bedrijven pas heel laat (of niet) betalen en bijna enkel maar betalen als er effectief dingen zijn aangekocht op hun sites. We gebruiken deze dan ook enkel maar als we geen andere oplossingen hebben.

Particulier
We zijn ingeschreven op een site waar aanbieders en vragers van advertentieruimte elkaar ontmoeten. We geven een overzicht van wat we op welk moment vrij hebben tegen welke prijs en dan kunnen geïnteresseerde mensen onze ruimte voor minimum een maand huren. Deze manier brengt het meeste op, maar is heel wisselvallig en afhankelijk van het aantal mensen die op dat moment op zoek is naar adverteerruimte.


Balans
Als we alle uitgaven en inkomsten op een balans zetten, zorgen we er uiteraard steeds voor dat we niet meer uitgeven dan wat er binnen komt. We proberen elk jaar een beetje te sparen voor slechtere tijden. Uiteraard, hoe meer bezoekers we krijgen, hoe meer inkomsten we genereren en hoe meer we kunnen laten terugvloeien naar jullie, de Belgische FM Community.


Zo, ik hoop dat jullie weer een klein beetje wijzer geworden zijn van hoe FMBel achter de schermen functioneert en hoop jullie terug te zien bij de volgende aflevering van Insight FMBel. Vergeet niet, als jullie zelf een onderwerp willen kiezen, kunnen jullie dat steeds hieronder melden.


Andere Afleveringen
Insight FMBel: Verborgen Fora

Share/Save/Bookmark
 

Reacties 

 
#1 fingon 2010-09-21 18:46
Tof stukje digifredje! Ik denk dat er inderdaad velen waren, waaronder ikzelf, die dit niet wisten.
 
AUG
29

29/08/2011 - 03/09/2011
Nominaties Literatuurprijs FM2011

AUG
30

30/08/2011
Herberekenen aantal berichten

SEP
1

01/09/2011
Aankondiging nieuw Erelid

SEP
4

04/09/2011 20:00 - 21:00
Bekendmaking Winnaar Literatuurprijs FM2011

SEP
19

19/09/2011 - 24/09/2011
Nominaties Literatuurprijs FM2011

Wedden
Bwin
Doe mee!
FMBel Chat

FMBel Chat
Channel: #fmbel

FMBel Shop
Gold Affiliate
Steun FMBel
Wist je dat?

Je zelf ook gidsen kan toevoegen en je daarvoor beschikt over dezelfde tools als de hoofdredacteurs? Je hoeft gewoon in te loggen en dan in het menu kiezen voor "Gebruiker->Content Toevoegen"

Partners

Managers United