Home Artikels Blogs FM2011 Handheld: de eerste review/indrukken

Beste FMBellers,

we schrijven 2 december van 2010 en het is koud buiten! Het sneeuwt en het vriest en ik wou dat ik eens een dag binnen in de warmte kon blijven om gewoon FM2011 Handheld te spelen (ik zal dit afkorten naar FMH). Gezien dat dit niet lukt speel ik het maar op de trein naar mijn werk =D.

FMH is in mijn bezit sinds maandag en het was voor mij een groot vraagteken waar ik eigenlijk aan begon. Nu ik het een paar uur gespeeld heb kan ik mijn eerste indrukken neerpennen. De interface is gekend. Je hebt je team, je hebt jezelf, ... het menu bevindt zich wel links, maar dat is maar iets kleins. Als we verderspelen merk ik op dat ik toch de muis mis. Dit valt op wanneer je je team opstelt als je constant op neer moet gaan.

De look en feel van FM zit er wel in. Het match screen lijkt op wat we kennen, met wat minder functionaliteiten. Dat is trouwens voor geheel de handheld versie op te merken. Je kan minder doen. Dat is positief en toch soms ook negatief. Een voorbeeld: je kan geen staff meer kiezen. Voor iemand die dat nooit deed is dat geen gemis, voor mij toch een beetje. Een ander voorbeeld: je hebt minder attributen aan een speler: voordeel is dat het toegankelijker is, nadeel is dat je minder verschillen hebt. Voor mij maakt het het me toch een beetje toegankelijker. Je wordt niet overweldigd door de verschillende cijfertjes.

Op inhoud kan ik nog niet veel zeggen. Het valt me op dat ik veel blessures heb. Dat er geen financiën meer zijn. Dat de matchen heel snel kunnen gaan als je dat zelf wil en dat de tijd nog altijd voorbij vliegt eens je bezig bent. Ik ben al meer dan eens plots wakker geschoten en gemerkt dat ik bijna moest afstappen zonder dat ik het doorhad!

Omdat ik er nog niet zo veel mee heb kunnen spelen zijn dit mijn eerste indrukken. Even resumeren:

Pro's

  • look en feel van FM zit er zeker in
  • de basis functionaliteiten zijn aanwezig
  • het spel is heel toegankelijk voor nieuwelingen in het genre

 

Contra's

  • gebrek aan de uitgebreide functionaliteiten
  • minder controle over je team : bv geen financiën meer
  • alles is kleiner (wat wel normaal is, maar het blijft toch wennen)

 

Al bij al is mijn eerste indruk wel best goed van FMH. Het is zeker geen FM zoals we dat op PC kennen, maar het is zeker wel een light versie ervan. Het ligt dus in de lijn van verwachtingen dat het spel wel steeds meer zal boeien en dat ik ook deze FM versie veel zal spelen. Eens ik het spel dan ook beter ken zal ik wat meer in detail treden erover en wie weet weer een verhaalblog starten...

Veel leesgenot en tot de volgende blog!

Share/Save/Bookmark
 

Reacties 

 
#1 sandwish 2010-12-02 16:19
Veel plezier ;)
 
 
#2 maloveyo 2010-12-02 19:08
Helemaal hetgeen ik er vorig jaar van dacht. Een zeer kleine versie van FM, leuk om eens te spelen als je geen pc terbeschikking hebt. Zoals op de trein, op vakantie, etc.
 
SEP
19

19/09/2011 - 24/09/2011
Nominaties Literatuurprijs FM2011

SEP
25

25/09/2011 20:00 - 21:00
Bekendmaking Winnaar Literatuurprijs FM2011

SEP
26

26/09/2011 - 01/10/2011
Stemming Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

OKT
1

01/10/2011
Aankondiging nieuw Erelid

OKT
2

02/10/2011 20:00 - 21:00
Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

Wedden
Bwin
Doe mee!
FMBel Chat

FMBel Chat
Channel: #fmbel

FMBel Shop
Gold Affiliate
Steun FMBel
FMBel op Facebook
FMBel op Twitter
Partners

Managers United

Wist je dat?

Je zelf ook gidsen kan toevoegen en je daarvoor beschikt over dezelfde tools als de hoofdredacteurs? Je hoeft gewoon in te loggen en dan in het menu kiezen voor "Gebruiker->Content Toevoegen"