Home Artikels Blogs Insight FMBel: Verborgen Fora

Welkom bij de eerste aflevering van "Insight FMBel".
In deze blogs wil ik jullie, onze leden, een blik gunnen achter de schermen van FMBel.
Vandaag neem ik jullie mee naar de verborgen fora.

De FMBel Staff beschikt over fora waar enkel zij toegang tot hebben. Op die manier kunnen wij zaken voorbereiden, opvolgen, incidenten bespreken, beslissingen nemen,... enz.
De verborgen fora zijn verdeeld in 2 grote categorieën: "Staff" en "Projecten".

Staff
In deze categorie komt de FMBel Staff samen om algemene zaken te bespreken. Voorbeelden van topics zijn "Balans", waar de stand van zaken van ons budget wordt bijgehouden of "Waarschuwingen & Bans" waar we bespreken wie een waarschuwing of een ban heeft gekregen en waarom. Ook als mensen een tijdje afwezig zullen zijn, wordt dat in dit deel gemeld. Algemene voorstellen en suggesties voor de site worden hier voorgelegd en besproken.
In deze categorie bevinden zich ook 4 subcategorieën, voor elk type Staff. Zo hebben we het forum "Admins", waar enkel de admins toegang tot hebben en waar dingen besproken worden waar de andere Staff geen zaken mee heeft. Daarnaast is er ook de categorie "Redacteurs", "Moderators" en "Projecten" waar enkel de Staff die tot die categorie behoort toegang tot heeft. In deze fora zijn bijvoorbeeld handleidingen te vinden, specifiek voor de taken die deze groep moet uitvoeren.

Projecten
Het forum "Projecten" is onderverdeeld in 4 categorieën: "Ideeën", "Voorbereiding", "Lopend" & "Afgelopen". De namen spreken uiteraard voor zich. Als mensen een idee hebben voor een nieuw project of activiteit op FMBel dan wordt dat gepost in het forum "Ideeën" en besproken. Als we doorgaan met het idee, wordt het topic verplaatst naar "Voorbereiding". Hier wordt gekeken wat we allemaal nodig hebben zoals nieuwe fora of afbeeldingen. Ook worden de mensen gekozen die deze projecten zullen leiden. Een voorbeeld van projecten die momenteel in voorbereiding zijn, zijn  "Records FM2011" en "Uitdagingen FM2011". Eens een project effectief van start gaat, wordt het topic verplaatst naar "Lopend". Daar vind je dus alle projecten die momenteel gaande zijn. Hier worden nog dingen besproken over het project of eventueel hulp gevraagd als het even druk wordt. Nadat een project afgelopen is, wordt het bijhorende topic tenslotte gekopieerd naar "Afgelopen".

Andere
Soms hebben we ook verborgen fora voor activiteiten die nog niet begonnen zijn, maar waar we wel al werk voor verrichten. Momenteel is het forum "Records" voor FM2011 nog onzichtbaar voor de leden, maar zijn de mensen van de Staff al druk bezig aan de voorbereidingen. Op het moment dat FM2011 dan verschijnt, wordt het forum zichtbaar gezet.


Zo, ik hoop dat jullie genoten hebben van deze eerste blog over de werking van FMBel. Als jullie zelf suggesties hebben wat ik in de volgende blog moet bespreken, kan je dat steeds als reactie melden.


Andere Afleveringen
Insight FMBel: Inkomsten & Uitgaven

Share/Save/Bookmark
 

Reacties 

 
#1 erdeebee 2010-09-01 13:12
Dat ziet er handig uit!
 
 
#2 sandwish 2010-09-01 18:59
Ik ben eens nieuwsgierig wat er in dat adminforum besproken wordt ... je ziet die mannen hier nauwelijks ...
 
 
#3 erdeebee 2010-09-01 21:15
Quoting sandwish:
Ik ben eens nieuwsgierig wat er in dat adminforum besproken wordt ... je ziet die mannen hier nauwelijks ... 8)

Nu zeg je het al zelf... Mensen van de politie werken niet. Die zijn!
 
SEP
19

19/09/2011 - 24/09/2011
Nominaties Literatuurprijs FM2011

SEP
25

25/09/2011 20:00 - 21:00
Bekendmaking Winnaar Literatuurprijs FM2011

SEP
26

26/09/2011 - 01/10/2011
Stemming Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

OKT
1

01/10/2011
Aankondiging nieuw Erelid

OKT
2

02/10/2011 20:00 - 21:00
Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

Wedden
Bwin
Doe mee!
FMBel Chat

FMBel Chat
Channel: #fmbel

FMBel Shop
Gold Affiliate
Steun FMBel
FMBel op Facebook
FMBel op Twitter
Partners

Managers United

Wist je dat?

Je zelf ook gidsen kan toevoegen en je daarvoor beschikt over dezelfde tools als de hoofdredacteurs? Je hoeft gewoon in te loggen en dan in het menu kiezen voor "Gebruiker->Content Toevoegen"