Home Artikels Blogs Hoe bevalt Football Manager 2010 nu eigenlijk?

Wie herinnert er zich nog de 19e oktober? Toen de demo uitkwam van Football Manager 2010. Héél wat mensen schrokken zich een hoedje toen ze de nieuwe skin zagen. Heel wat mensen zijn zelf nu blij met die nieuwe skin.

Ik weet nog goed welke ploeg ik nam met deze demo. Ik besloot te starten in Italië, om een LLM'tje doen. Namelijk met de ploeg Itala San Marco. Een ploeg die uitkomt in de Serie C2. In een half seizoen kun je natuurlijk niet de Champions League winnen en de Serie A dus zocht ik een ploegje samen die toch wel kon meedoen voor de titel. Dat lukte me ook. Na een half seizoen stond Itala mooi bovenaan. En toen? Toen had ik het gehad met de demo en besloot ik te wachten op de volledige versie. Dan wacht je tot 30 oktober. Wetende dat de halve FM community hem op de dag zelf zal kopen en dat jij nog een weekje moet wachten. Ik wachtte dus..

Snel installeren en terug verder met Itala. Ik speelde het seizoen uit en genoot van de snelheid van het spel. Het ging allemaal zo vlot, allemaal zo mooi en ik was ondertussen alle menu's meester geworden. Jammer genoeg verloor ik de motivatie om verder te doen met Itala. Een topploeg was in wording, maar de manager had er geen zin meer in. Voornamelijk omdat er geen enkele competitie extra was buiten de Italiaanse door de quicksaves. Ik besloot dus een nieuw spel te starten, en nog een nieuw, en nog een nieuw. Ik vond nergens mijn draai. Tot ik begon in Macau. De rest kennen de meeste wel. Ik was terug verliefd op FM. Net zoals vroeger met FM2006. Ik dacht terug aan mijn glorie dagen met Club Brugge, Los Angels, Arsenal di Sandri, Lierse, de Amerikaanse nationale ploeg,.. Dat waren pas eens tijden. Geen weet hebben van FMbel.. Maar hoe bevalt FM2010 mij nu eigenlijk?

Ik heb genoten van iedere functie van deze versie én ik ben kwaad gekomen op iedere functie van deze versie. De 3D? Ik heb het éénmaal gezien. In die ene keer had ik een wow-gevoel en enkele seconden later verloor ik mijn zelfbeheersing. Mijn computer kon niet meer volgen en ik besloot dan maar snel terug te keren naar die goede oude 2D. Ik ben een trotse fan ervan. De persconferenties? Enorm hatelijk, voor de match, na de match, tijdens de match,.. Zucht. Al waren ze zo handig als je bij een nieuwe club terecht kwam. Direct de harten van de fans geruststellen. Direct de spelers duidelijk maken dat er niet veel vertrekken zullen vallen, al doe je het toch. Ook het technisch advies is zo'n optie. De ene keer zo handig, de andere keer niet. Als ik de beste spelers van de wereld heb rondlopen moet ik Lukaku niet meer hebben hoor. Dat tweederangs spitsje in vergelijking met mijn spitsen. Maar als je dan met een zwakker team speelt, kun je soms op die manier goede transfervrije spelers aantreffen.

Gelukkig waren er ook de initiatieven van FMbel. De 1-1 challenges, BotS, het BK,.. Dit zorgde voor de nodige variatie in mijn carrière game. Eens met Lokeren kampioen spelen. Of met Roeselare. Dit doet er mee er aan herinneren dat ik nog mijn 2 games moet afwerken voor de 1-1 challenges. Hierbij sluit ik dus ook af. Hopelijk hebben jullie genoten van dit stukje tekst.

Stef

Share/Save/Bookmark
 
SEP
19

19/09/2011 - 24/09/2011
Nominaties Literatuurprijs FM2011

SEP
25

25/09/2011 20:00 - 21:00
Bekendmaking Winnaar Literatuurprijs FM2011

SEP
26

26/09/2011 - 01/10/2011
Stemming Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

OKT
1

01/10/2011
Aankondiging nieuw Erelid

OKT
2

02/10/2011 20:00 - 21:00
Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

Wedden
Bwin
Doe mee!
FMBel Chat

FMBel Chat
Channel: #fmbel

FMBel Shop
Gold Affiliate
Steun FMBel
FMBel op Facebook
FMBel op Twitter
Partners

Managers United

Wist je dat?

Je zelf ook gidsen kan toevoegen en je daarvoor beschikt over dezelfde tools als de hoofdredacteurs? Je hoeft gewoon in te loggen en dan in het menu kiezen voor "Gebruiker->Content Toevoegen"