Geboorteplaats: Le Lamintin, Fort-de-France, Frankrijk
Positie: Aanvaller
Clubs: Saint-Etienne
Rugnummer: 29

2. Beginjaren
Emmanuel begon zijn voetbalcarriere in 'Martinique' een overzees departement van Frankrijk. Hij speelde voor de lokale ploeg Espoir Sainte-Luce in de gemeenschap van Sainte-Luce. Hij maakte meteen indruk op enkele Franse clubs op het platte land na zijn prestaties op de jaarlijke 'Coupe Nationale'. Deze vond plaats in de 'Clairefontaine academy'. Hij werd daar meteen gescout door enkele noemwaardige clubs: Paris Saint-Germain

, Olympiqua Lyonanaid en Saint-Etienne. De speler tekende uiteindelijk voor AS Saint-Etienne waar hij meteen de ploeg zijn geschiedenis citeerde, "De ASSE is legendarisch in Martinique. Ze zijn een zeer grote club. Mijn familie was blij toen ik hier tekende. Mijn vader, die voetbal op de voet volgt, praat vaak over hen."

3. AS Saint-Etienne

Gedurende zijn beginjaren bij de club had voormalig aanvaller van Saint-Etienne en Martinique Frédéric Piquionne hem onder zijn hoede genomen. Emmanuel maakte zijn debuut bij de reserven toen hij 16 jaar was. Gedurende de zomer van 2008 tekende hij zijn eerste professionele contract waar hij akkoord ging met een driejarige overeenkomst. Emmanuel werd officieel voorgesteld bij de eerste ploeg en hij kreeg het nummer 29 toegediend.

In 2008 speelde Emmanuel geen minuut bij de eerste ploeg, hij werd enkel betrokken bij de reserven. Hij maakte zijn professioneel debuut op 3 januari 2009 in een Coupe de France wedstrijd tegen Bordeaux. Hij had een stek in de basiself en speelde de volledige 90 minuten. Saint Etienne won de wedstrijd uiteindelijk met 1-0 door een doelpunt van spitsbroeder Bafétimbi Gomis in de 74ste minuut. Hij maakte zijn debuut in de competitie op 31 januari in een wedstrijd tegen de rivalen van Lyon. Hij kwam toen als invuller in de 72ste minuut en de match eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Emmanuel scoorde zijn eerste doelpunt uit zijn carrière voor Saint-Etienne op 13 mei 2009 toen de club 4-2 won tegen Le Havre.

Door het vertek van Gomis, de blessures van aanvallers Ilan en Kevin Mirallas en de late tranfser van Argentijn Gonzalo Bergessio werd Emmanuel de eerste keuze aanvaller aan het begin van het seizoen 2009-2010. Op 15 augustus maakte Emmanuel zijn eerste doelpunt van het seizoen in een 3-1 verlies tegen Toulouse. Toen Bergessio zich in de ploeg knokte, veranderde Emmanuel naar een rol op de flank. Op 9 januari 2010 scoorde hij het openingsdoelpunt in een 4-1 bekeroverwinning tegen Lorient. De volgende week was hij alweer aan het kanon; hij scoorde de winning-goal in een 2-1 overwinning tegen Grenoble. In de maanden februari en maart presteerde Emmanuel op een zeer hoog niveau. Hij scoorde vijf doelpunten in zeven wedstrijd en gaf ook nog een assist. Saint-Etienne verloor slecht één van de zeven wedstrijd gespeeld in die periode. Daardoor kwam de club uit de degradatiezone geslopen. Emmanuel scoorde de openingsdoelpunten tegen Lyon en Lille, beiden eindigden uiteindelijk op een gelijkspel. Ook scoorde Emmanuel de winning-goal tegen Montpellier. Op 5 mei scoorde Emmanuel opnjieuw een winning-goal, deze keer tegen Boulogne. Dit 1-0 resultaat zorgde ervoor dat Saint-Etienne nog een seizoen langer in de Ligue kon blijven ten nadele van Boulogne.

Op 22 juli 2010 tekende Emmanuel een nieuwe driejarige overeenkomst met Saint-Etienne tot en met juni 2014. Voor hij tekende, had hij ook interesse van Ligue 1 ploeg Toulouse en het Duitse Hoffenheim.

Dim lights

4. Internationale carrière
Emmanuel is een Frans jeugdinternational die op elk niveau beginnend bij de Under-16 ploeg heeft gespeeld. Met die Under-16 ploeg speelde hij slechts twee keer in twee vriendschappelijke partijen tegen Roemenië. Met de Under-17 ploeg maakte hij zijn debuut in een 1-1 gelijkspel tegen Engeland in de Algarve Cup. Hoewel Emmanuel niet in de kern zat voor de '2007 UEFA European Under-17 Football Championship', zat hij toch in de kern voor de '2007 FIFA U-17 World Cup', gehouden in Zuid-Korea. Emmanuel was subliem in de 2-1 overwinning van de ploeg tegen Japan. Hij gaf een assist voor het doelpunt in de 68ste minuut en scoorde de winning-goal twee minuten later. Dit resultaat stuurde de ploeg tot de knockout ronde waar ze werden uitgeschakeld door Spanje. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijk na verlengingen maar Frankrijk moest in de penalty's het onderspit delven met 4-5.

Emmanuel was een regelmatig gebruikte speler bij de Under-18 ploeg. Hij maakte zijn debuut in het 'Tournoi de Limoges'. In dat toernooi scoorde Emmanuel twee doelpunt; één tegen Schotland en één tegen de Verenigde Staten. Op 13 maart 2009 scoorde hij het enige Franse doelpunt in een 1-1 gelijkspel met Duitsland. Emmanuel scoorde zijn laatste doelpunt voor de ploeg in hun openingswedstrijd van de groepsronde tegen Slowakije in de 'Slovakia Cup'. Frankrijk verloor de wedstrijd uiteindelijk met 3-2. Emmanuel maakte zijn debuut bij de Under-19 ploeg op de 2008 editie van de 'Sendai Cup' in september 2008. Emmanuel werd voor de volgende wedstrijden even uit het team gelaten. Uiteindelijk werd hij opnieuw opgeroepen op 29 april 2009. Toen scoorde Emmanuel twee doelpunten in een 7-0 overwinning tegen Finland.

Op 25 februari 2010 werd Emmanuel voor het eerst opgeroepen voor de Under-21 ploeg voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kroatië op 2 maart. Hij maakte meteen zijn debuut in die wedstrijd en startte op de rechterflank. Emmanuel gaf een assist voor het openingsdoelpunt gescoord door Nolan Roux in de 19de minuut. Frankrijk won de match uiteindelijk met 3-1. In de volgende wedstrijd speelde de Under-21 ploeg tegen Argentinië in mei. Emmanuel scoorde zijn eerste Under-21 goal in een 3-3 gelijkspel.