Home Artikels Blogs De soap gaat verder

Een nieuw hoofdstuk in de absolute klucht die het Belgische voetbal aan het worden is, deze keer met in de hoofdrol Dick Advocaat. De geruchten hingen al langer in de lucht maar gisteren werd het allemaal duidelijk, Advocaat verbreekt zijn contract als bondscoach van België en gaat wellicht aan de slag bij Rusland. Hij is nog geen jaar onze nationale coach geweest...


Bij zijn aanstelling in oktober gaf Dickie aan dat hij het rustiger wilde aan doen om zo meer tijd met zijn familie te kunnen hebben. België was hiervoor de ideale mogelijkheid én er is een nieuwe generatie voetballers aanwezig die heel veel potentie toonden. Nu zijn we april en kiest Advocaat om nog wat extra roebbels in Rusland te gaan verdienen. Dag familie en België, welkom nog dikkere portefeuille! Dat Advocaat een goede coach is dat staat buiten kijf, maar op menselijke vlak is hij een dikke vette 0. Heeft hij ondertussen al genoeg tijd met zijn familie doorgebracht dat ie weer richting Rusland trekt? Een echte topcoach die maakt zijn opdrachten ook af.

Er wordt hier en daar geopperd dat hij het talent van onze Duivels wat had overschat. Dit is ook een mooie drogreden, want met een wat minder getalenteerde groep resultaten halen, dát is pas een prestatie! We beschikken over een getalenteerde groep jonge voetballers. Fellaini, Kompany, Vermaelen, Van Buyten, etc spelen in echte topcompetities en staan nog eens in de basis ook. Ook onze andere internationals zijn allemaal basisspelers bij hun team, het is ooit anders geweest. Wereldkampioen zullen we niet worden maar wie zegt dat we geen mooie prestaties kunnen neerzetten met deze groep?

Advocaat is gewoon een hypocriet en de KBVB heeft vanaf dag één al zijn wensen ingewilligd. Ze hebben hem de absolute vedette gemaakt en dat is ook de doodsteek geweest: Advocaat mocht alles en kon alles. Met een bondsvoorzitter die zelf advocaat is (ooh ironie?) mocht je toch een waterdicht contract verwachten. Maar Dickie mocht naar AZ vertrekken omdat het in zijn contract stond. Welke halvegare stemt daar nu in toe? Jawel, Swakiri! Advocaat gijzelde de bond dan nog eens door te zeggen dat ie ook opstapte als De Keersmaecker moest oprotten. Ook dit was een mooi staaltje tactisch vernuft om al zijn vertrek voor te bereiden. De incompetentie van onze KBVB verbaast mij nog elke dag. Ik vraag me af waarom een François Collin een functie bij Anderlecht mag combineren met een topfunctie bij de bond? Ik beweer niet dat hij zo gemakkelijk zijn team kan bevoordelen maar zelfs die speculatie zou er niet eens mogen zijn. De bond moet bestaan uit mensen die onafhankelijk van de clubs een beslissing kunnen nemen (net als de voorzitter van de Profliga trouwens, he meneer De Witte?). Als het nu geen tijd wordt om een grote schoonmaak te houden, dan zal die er nooit komen. We zitten met misschien wel een sympathieke, goedlachse voorzitter maar iemand die geen jota van het voetbal begrijpt. Een secretaris die Advocaat alle mogelijkheden heeft gegeven en een CEO die vooral veel lawaai in de pers maakt maar verder ook niet veel goeds lijkt te presteren.

Hervorm de KBVB, gooi al die incompetente zakkenvullers op de keien en neem deskundige mensen aan. Combineer die dan met een aantal intelligente ex-internationals en vorm zo een nieuwe voetbalbond. Misschien bestaat er dan een kans dat we Eric Gerets kunnen overtuigen om de Duivels te komen trainen. Want geef nu toe, wie wil zelfs een Arabische ploeg nog inruilen voor de job van bondscoach?

 

Share/Save/Bookmark
 
SEP
19

19/09/2011 - 24/09/2011
Nominaties Literatuurprijs FM2011

SEP
25

25/09/2011 20:00 - 21:00
Bekendmaking Winnaar Literatuurprijs FM2011

SEP
26

26/09/2011 - 01/10/2011
Stemming Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

OKT
1

01/10/2011
Aankondiging nieuw Erelid

OKT
2

02/10/2011 20:00 - 21:00
Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

Wedden
Bwin
Doe mee!
FMBel Chat

FMBel Chat
Channel: #fmbel

FMBel Shop
Gold Affiliate
Steun FMBel
FMBel op Facebook
FMBel op Twitter
Partners

Managers United

Wist je dat?

Je zelf ook gidsen kan toevoegen en je daarvoor beschikt over dezelfde tools als de hoofdredacteurs? Je hoeft gewoon in te loggen en dan in het menu kiezen voor "Gebruiker->Content Toevoegen"