Home Artikels Blogs Het WK... Wat staat er ons te wachten?

Het WK komt eraan... Een leuke periode, maar voor velen toch ook een minder leuke periode... Vooral opdat er in het begin van het WK nog velen examens hebben. Zo ben ik ook iemand. Ik heb 14 en 15 juni examens... Ik mis dus oa. Holland-Denemarken. Een wedstrijd die ik wel echt graag wou zien. Nu, waarvoor schrijf ik deze blog, niet om te zeggen dat ik niet bij de gelukkige ben die altijd kan zien, maar ook niet bij de ongelukkige die lang examens heeft. Dat ik niet moet werken dus toch thuis ben en kan zien,.... neen, ik ga proberen een beetje voorspellingen te doen in verband met het WK.

 

Lang heb ik nagedacht. Wie is er nu mijn favoriet dit WK??

Veel mogelijkheden, maar slechts 1 ploeg die het kan halen... verschillende ploegen die steeds weer opduiken bij de favorieten. Brazil, Argentinië, Spanje,... toch zijn er veel verschillende stijlen. Engeland blijft mijn favoriet.

Wie gaat er dit WK verrassen (ploeg)?

Voor mij staat Mexico hoog aangeschreven. Leuk ploegje dat misschien wel eens onderschat kan worden. Offensieve intenties, veel beweging in de ploeg en zowel ervaring als pure jonge klasse is aanwezig. Een ploeg om naar uit te kijken denk ik!!

Welke speler(s) gaat er verrassen?

Wat is verrassen natuurlijk? Ik denk dat Vela zeker een van de spelers is die zich tot ster kan omtoveren dit WK. Elk WK zijn er nog 'onbekendere' namen die doorbreken en meedoen om topschutter te worden. Ik denk dit jaar dat dit Vela zou kunnen worden.

Ook Jong Tae Se kan wel eens iets laten zien denk ik. Wie? Inderdaad, niet de meest bekende naam. De Rooney van het volk klinkt misschien al iets bekender... Vaak zie je dat atleten die goed genoeg zijn om het elders te maken wegblijven uit landen als China,... Ook Tae Se zou N. Korea wel eens gedag kunnen zeggen. Een onbekende speler, maar iemand die het zeker bij kleindere teams kan maken in europa. Een mooie traptechniek is iets wat hij zeker heeft en door de onbekendheid krijgt hij misschien wel meer vrijheid ook. Jammer genoeg zit N. Korea in een ongelofelijk moeilijke groep waardoor Jong Tae Se zijn WK wel eens rap zou kunnen eindigen. Toch denk ik dat hij wel wat zal laten zien.

wie gaat er topschutter worden?

Dit is misschien nog wel het moeilijkst te voorspellen. Veel kanshebbers, maar ik denk dat Robinho dicht bij zal zijn. Oké, ik ben fan van Robinho en zal misschien die voorkeur wat laten meespelen, maar de kleine braziliaan voelt zich sinds zijn terugkeer naar Brazilië weer helemaal in zijn element. Hij scoort terug vaak en ook voor Brazilië doet hij dit. Hij moet er enkel voor zorgen dat hij zijn voetjes op de grond kan houden en dan heeft hij een goede kans denk ik!

De flop van het jaar?

Frankrijk heeft een zeer mooie ploeg, maar toch twijfel ik aan de kwaliteiten van het team. Indien de fransen door hun groep geraken zou Argentinië hun tegenstander wel eens kunnen worden. Ook Nigeria is een mogelijkheid afhankelijk van de groepswinst in beide groepen. Toch denk ik dat de fransen problemen kunnen krijgen met het door hun groep geraken. Mexico kan volgens mij de verrassing worden, Uruguay is zeker niet slecht en Zuid Afrika kan met het thuisvoordeel misschien wel verrassen.

Ook over Italië heb ik mijn vraagtekens. De wedstrijden die we gezien hebben van Italië doen ons in ieder geval niet het beste vermoeden. De ploeg is misschien niet slecht, maar toch missen de Italianen wat op het middenveld. Ook vooraan staan geen goaltjesdieven als Inzaghi meer. Gilardino is een goede spits, maar kan moeilijk om met de druk (herinner zijn periode bij Ac Milan) Di Natale is zeker niet slecht maar heeft het voor Italië nog nooit gedaan en Iaquinta heeft bij Juve een zwaar seizoen gehad met de race naar europa dus hoe fit is hij nog?

 

Andere ploegen

Argentinië heeft een mooie ploeg op papier. Toch is de vraag of Maradonna, die zo een moeilijke voorronde kende, wel echt kan slagen op het WK. Als speler was hij goed, maar toch was dat een ander tijdperk. Hij hoopt dat Messi Argentinië aan de titel helpt, en oké de kleine argentijn kan zeker toveren met een bal, maar zijn we de tijd niet voorbij dat iemand de bal op eigen helft kan ophalen, 5 man voorbij gaan en de bal in het mandje kan leggen? Daarbij komt nog de offensieve weelde die de argentijnen hebben.... Natuurlijk is er Messi, topschutter in Spanje, maar achter hem hebben we nog een hele hoop toppers! Higuain eindigde net na Messi in de topschuttersstand, Milito is de held geworden van Inter dit seizoen en Aguero is een van de meest getalenteerde spelers die hier rondloopt. Dan hebben we nog niets gezegd over Tevez die ze bij Man Utd toch wel gemist hebben dit seizoen, aangezien hij het mooie weer ging maken bij rivaal Man City. Tot slotte hebben we dan nog Palermo die meer een vechter is. Hoe gaat Maradonna zijn mannen nu uitzetten? Ik verwacht dat hij Messi in het middenveld zet. Of daar nu 2 of 3 spitsen voorstaan is de vraag. Komt Higuain mss van rechts, Tevez van links en Milito centraal om Messi achter de spits uit te spelen? Want laat ons eerlijk zijn... 6 spitsen in een WK Selectie is veel! Ook de selectie van Veron is goed voor Argentinië. Een man van vele oorlogen en met Mascherano op het middenveld krijgt Veron wat meer ruimte natuurlijk. Toch is de vraag of hij zijn niveau van vroeger nog kan halen. Argentinië, sterke ploeg maar zal toch te kort komen denk ik. Vooral defensief loopt het minder denk ik. Romero is een goede doelman, maar met Heinze, Samuel en Burdisso en Demichelis hebben ze toch niet de beste verdedigers... En zijn ze wel complementair?

Duitsland is een andere ploeg die altijd wel meedoet op het WK. Toch denk ik dat de duitsers dit jaar tekort zullen komen. Ze missen een goed sluitstuk en ook de verdediging van de duitsers is niet alles. In het middenveld zullen we allicht Schweinsteiger als belangrijkste man terugvinden, maar hij is een werker. De duitsers missen daar wel een leider zoals Ballack is. Offensief doet Klose het nooit slecht op een WK, maar met een teleurstellend seizoen bij Bayern, wat kan hij dan? Kan hij schitteren ofniet? Ik vrees dat Duitsland ook tekort zal komen en gaat sneuvelen in een Kwart of Halve finale.

USA het is misschien niet de ploeg die je direct in dit lijstje verwacht, maar ook zij kunnen wel eens verrassen. Hoewel het voetbal niet hoog aangeschreven staat in Amerika willen de Amerikanen overal in uitblinken. Alles waaraan ze meedoen willen ze winnen en hoewel ze dit WK allicht niet zullen winnen denk ik wel dat ook de Verenigde Staten wel ver kunnen geraken. In een groep met Engeland is de kans groot dat de groepswinst naar Engeland zal gaan, maar de VS zijn hier wel topfavoriet voor de 2de plaats. Indien de duitsers de eerste plaats pakken zou dit betekenen dat de VS na de groepsronde tegen Duitsland komt. Ik denk dat ze het wel moeilijk kunnen maken voor de Mannschaft. Met Howard in doel, Spector, Bocanegra, Dempsey, Holden, Donovan en Alditore hebben ze in ieder geval veel spelers uit de Premier League. Tel daar nog Beasley en  Edu bij uit de schotse competitie, nog enkele jongens uit de Duitse comp. en natuurlijk niet te vergeten Onyewu en je hebt een mooie ploeg.

Nederland is ook altijd een van de favorieten. Ook dit jaar lopen onze buren weer over van het vertrouwen of arrogantie, hoe je het ook wil. Toch kunnen we niet ontkennen dat ze een zeer sterke ploeg hebben. Toch is het jammer dat enkele van hun echte sterren zo gevoelig zijn voor blessures. Zo is Robben momenteel al geblesseerd en is ook V. Persie zeer gevoelig voor blessures. Hoe ver de Nederlanders dus geraken zal afhankelijk zijn van de fitheid van enkele van de belangrijkste spelers. Daarnaast is er ook nog de verdediging die toch zeker niet goed genoeg is. Zo staat Stekelenburg in doel en zal de achterlijn bestaan uit VD Wiel, V. Bronckhorst, Heitinga en Matthijsen. Met alle respect voor deze mensen zijn het toch zeker niet de beste. Stekelenburg is niet half zo goed als VD Sar, VD Wiel is een goeie rechtsachter, maar toch... V Bronckhorst is door zijn beste periode heen en heitinga en Matthijsen behoren toch ook zeker niet tot europeese top. Van de moment er meer bewegelijke spitsen, zoals die van Mexico, Argentinië, Brazilië tegen deze verdediging komen zal het zeer moeilijk worden voor de Nederlanders. Ook zij zullen dan zeker geen wereldkampioen worden denk ik.

Brazilië is natuurlijk een van de favorieten. Ook dit jaar hebben de Brazilianen een prachtige ploeg met namen als J. Cesar, Maicon, Lucio, D. Alves, Bastos, Melo, Kaka, Elano, Robinho, L. Fabiano en Grafite... Zelfs werd Ronaldinho thuisgelaten. Toch een verrassing aangezien hij terug in zijn betere spel zat het laatste seizoen bij Ac Milan. Hij begon terug te toveren met de bal en misschien kan dit er wel voor zorgen dat de kansen van de Brazilianen gehypothekeerd zijn. Sterren als Ronaldinho, zeker wanneer ze hun niveau halen of dicht erbij komen, horen thuis op een WK... Toch zal Brazilië zeer dicht bij de finale geraken en zal het zeer moeilijk zjin om ze af te stoppen. Toch denk ik niet dat ze wereldkampioen zullen worden. Of de halve finale of verliezend finalist schat ik.

Portugal hoort misschien wel misschien niet bij dit lijstje... een zeer mooie ploeg maar alle talent zit op dezelfde positie. Met Nani, Simao en C. Ronaldo hebben ze 3 prachtige flankspelers. Daar komt Danny nog bij ook. Hoe gaat Portugal spelen. Ronaldo is geen man om in een 1 spitsen systeem vooraan te zetten... Dan moet hij van de flank komen. Lliedson zal die positie in nemen dan denk ik. in het middenveld zullen de plaatsjes in ieder geval duur worden. Zo is de vraag of Deco zal spelen na een moeilijk seizoen bij Chelsea? Natuurlijk staat er vervanging klaar want ook op de flanken, zoals ik al zei, moet je een goede prestatie neerzetten om je plaats in de ploeg te behouden. Toch denk ik dat Portugal te kort zal komen. Defensief zit het niet super, zeker niet nu Pepe langdurig geblesseerd was. Ook vooraan mist de ploeg een topspits. Ronaldo kan niet alleen in de spits staan want zweeft teveel rond. Lliedson is niet slecht, maar ik vrees dat hij te kort zal schieten. Ook Ivoorkust wil het in de groep van Portugal goed doen en dus zitten ze zeker in een zware groep waar Brazilië favoriet blijft. De 2de plaats zal gaan tussen Ivoorkust en Portugal. Belangrijk in dit gevecht zal de inzetbaarheid van Drogba zijn!!

Spanje is volgens velen ook een favoriet om dit WK op hun naam te schrijven. Toch denk ik dat de Spanjaarden niet in de finale zullen geraken. Een zeer sterke ploeg heeft Spanje natuurlijk wel, maar wie zal er in vorm zitten? Casilias keept een heel seizoen acceptabel maar heeft nog geen wonderen verricht zoals hij vroeger wel soms deed. Spaarde hij ze op voor het WK?? Fabregas wil naar Barca, zit hij met zijn hoofd op het WK? Barca heeft een zwaar seizoen gehad tegen Real Madrid waarin barcelona maarliefst 99 punten behaalde. Een record! hoe fit zullen de spelers nog zijn van de 2 grootste ploegen uit Spanje? Torres is al een heel jaar op de sukkel. Hoe fit zal hij zijn voor het WK?? Kan hij op enkele weken niveau opbouwen? en nog een belangrijke vaststelling is dan de lengte.... Spanje is niet de grootste ploeg en daarom zijn ze zeer kwetsbaar op stilstaande fases... Wanneer Torres niet kan spelen zal Villa spelen vooraan wat nog minder lengte is. Dit kan wel eens de doodsteek worden voor Spanje.

Wie is dan mijn favoriet?

Een ploeg die je altijd bij de grote zet, maar die het ook ooh zo weinig waarmaken.... inderdaad. ENGELAND. De doelman kan een moeilijk feit zijn, maar ik denk dat alle doelmannen die in de selectie zitten hun kwaliteiten hebben. Daarbij komt dat de Engelse clubs niet al te ver geraakt zijn Europees dit seizoen (vooral in de Champions League dan natuurlijk) wat qua fitheid wel een verschil kan maken. Defensief hebben de Engelsen enkele zeer goeie spelers, maar toch zal dit een van de zwakke plekken zijn. Cole op de linksachter, Johnson op de rechtsachter. Centraal Terry met King, maar waar toch nog opties zijn om te wisselen. Ook hun middenveld is indrukwekkend! Gerrard, Lampard, Barry zijn allen goede spelers. Daar komt nog een racemachien bij met Lennon, SWP of in mindere mate misschien ook Lennon en ook J. Cole zit dan nog op de bank. Hierbij hebben we dan nog niet over Carrick gepraat die ook zeker bij de meeste landenteam zou spelen! Offensief is er ook een weelde. Rooney is een van de beste spitsen op deze moment, Crouch kan met zijn lengte problemen veroorzaken, Defoe liet met zijn terugkeer naar de Spurs zien dat hij nog steeds een schitterende spits is en Heskey, misschien een vreemde eend, zal zeker niet moeten onderdoen. Hij zal vooral ingezet worden bij krachtvoetbal wanneer het echt moet. Dan moet je nog zien dat spelers zoals de razendslenne Agbonlahor en Darren Bent die dit seizoen toch ook goed was voor 24!! doelpunten thuisgelaten worden... Engeland heeft alles om het te doen dit jaar. Ook de trainer. Fabio Capello heeft een prachtige lijst aan prijzen. 6 x de Serie A (met 3 verschillende teams), 2 x de Primera Division, 3 x de Italiaanse Beker, de Europa Cup 1 en de Supercup... Capello is zonder twijfel een van de beste trainers aanwezig op dit WK. Tactisch een meester en goed met spelers en liet al meermaals zien dat hij met de druk omkan.

In het kort: als het dit jaar niet lukt Engeland, zal het nooit meer gebeuren!!

 

 

laat die commentaren maar komen nu :p

Share/Save/Bookmark
 

Reacties 

 
#1 dovy 2010-06-07 17:54
C'mon ENGLAND !!!
 
 
#2 iker 2010-06-07 18:36
Als revelatie had ik liever Javier Hernandez gezien van Mexico ipv Vela

Voor topschutter ga ik voor Luis Fabiano die toch meer in de diepte staat bij Brazilie en meer de ballen zal krijgen om ze erin te pompen.

Voor de rest ben ik het wel grotendeels met je eens over de ploegen en waar ze zullen geraken.

Zowel Argentinie en Engeland genieten mijn voorkeur en ik zou eindelijk 1 van deze 2 landen eens WK zien worden voor mijn ogen
 
 
#3 thomasdb123 2010-06-07 19:05
mooi stukje ;)

Ik zie engeland wel kans hebben, maar ik gok persoonlijk toch op de troepen van diego
 
 
#4 stvvrules 2010-06-07 19:14
Leuk stukje, maar euhm in het vervolg wel niet zoveel tekst op de voorpagina laten verschijnen :lol

But I support Spain btw ^^
 
 
#5 grieksken 2010-06-07 20:20
jah stvvrules, als jij weet hoe da moet... dacht bij beschrijving te zetten wat op de voorpagina kwam,maar blijkbaar werkt da dus ni helemaal... toch nog een fout in het blogsysteem van de site precies??
 
 
#6 maloveyo 2010-06-07 21:28
Voila sie Grieksken, aangepast.
 
 
#7 grieksken 2010-06-07 21:35
thx malo
 
 
#8 maloveyo 2010-06-07 21:40
Graag gedaan Grieksken. Ik heb er wel effe achter moeten zoeken, maar uiteindelijk dan toch gevonden.
 
 
#9 blup008 2010-06-07 22:45
Niets over Nieuw-Zeeland?

Knap geschreven!
 
 
#10 grieksken 2010-06-08 14:10
Quoting blup008:
Niets over Nieuw-Zeeland?

Knap geschreven!


maar.... N. Korea ben ik niet vergeten he
neen, doodsimpel... N.Zlnd nog niet zien spelen dus :) N Korea wel en daar kunnen grotere ploegen zich mss wel eens aan mispakken denk ik...
 
SEP
19

19/09/2011 - 24/09/2011
Nominaties Literatuurprijs FM2011

SEP
25

25/09/2011 20:00 - 21:00
Bekendmaking Winnaar Literatuurprijs FM2011

SEP
26

26/09/2011 - 01/10/2011
Stemming Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

OKT
1

01/10/2011
Aankondiging nieuw Erelid

OKT
2

02/10/2011 20:00 - 21:00
Literatuurprijs FM2011 Periode Winter

Wedden
Bwin
Doe mee!
FMBel Chat

FMBel Chat
Channel: #fmbel

FMBel Shop
Gold Affiliate
Steun FMBel
FMBel op Facebook
FMBel op Twitter
Partners

Managers United

Wist je dat?

Je zelf ook gidsen kan toevoegen en je daarvoor beschikt over dezelfde tools als de hoofdredacteurs? Je hoeft gewoon in te loggen en dan in het menu kiezen voor "Gebruiker->Content Toevoegen"